Berichten van de standhouders, zoals gepubliceerd in steilDAK oktober 2021

BMI MONIER

BMI Academy: word een kei in je vak!
Dit najaar lanceert BMI haar geheel vernieuwde BMI Academy. Een uniek en modern uitgerust opleidingscentrum centraal gelegen in Montfoort. Een trainingscentrum dat naast een theorielokaal beschikt over een grote praktijkruimte voor trainingen op het gebied van hellende en platte daken. Alle opleidingen en trainingen zijn een prettige combinatie van theorie en praktijk. Word een kei in je vak en kom naar de nieuwe BMI Academy. Doe de dakkennisquiz op de BMI-stand.
Als het stormt en er waaien dakpannen van het dak, kan de schade oplopen tot wel duizenden euro’s. Een goede verankering kan het verschil maken. Verankering is een van de meest essentiële onderdelen van een duurzaam en betrouwbaar dak. Want een goede dakpan alleen is nog geen goed dak. Gebruik solide bevestigingssystemen die voldoen aan de wettelijke verankering eisen van het Bouwbesluit,en voorkom daarmee ongelukken en schade. BMI Monier heeft voor elk dakpanmodel een bijpassende (euro-)panhaak ontwikkeld, waarvan de rekenwaarde door een onafhankelijk instituut is bepaald.

STAND 122/123

GILDE SOFTWARE

We hebben u gemist!
Na een jaar afstand en voorzichtigheid en geen enkel fysiek evenement, zijn wij erg blij dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. Op 11 november is Gilde Software uiteraard van de partij tijdens de DAKEN & ZAKEN-beurs. We kijken er naar uit om u bij te praten, van u te horen hoe het u verging in de afgelopen periode en natuurlijk hoe het nu met u en uw organisatie gaat. Ook praten wij u graag bij over de nieuwste ontwikkelingen van Gilde Software. Want al waren we veel thuis aan het werk, we hebben niet stilgezeten! Tot ziens in onze stand op 11 november a.s.

STAND 113

KINGSPAN INSULATION

Je dak als grootste verliespost qua energie
Een slecht geïsoleerde woning verliest al snel 30% energie via het dak, een goede dakisolatie is dus zeker een must. Kingspan levert ondertussen al 50 jaar kwalitatieve isolatie-platen om je hierbij te helpen. Ongeacht de verdere afwerking van je plat dak (mechanisch, (deels) verlijmd of losliggend geballaste dakbedekkingssystemen) hebben we altijd wel een oplossing. Kingspan Insulation is marktleider op het gebied van isolatie en voorziet klanten in de bouwsector van (advies over) hoogwaardige hardschuim isolatie. Met een focus op innovatie, duurzaamheid, veiligheid en meer ruimte voor design en inspiratie draagt Kingspan Insulation bij aan het bouwen van de huizen en kantoorgebouwen van de toekomst. Benieuwd naar meer?
Bezoek onze stand op de DAKEN & ZAKEN vakbeurs en bezoek onze website www.kingspan.com/nl.

STAND 134

BROUWERS ZINK & DAK

Voor al uw dakmateriaal
Brouwers Zink & Dak, hét filiaal voor al uw dakmateriaal, is een nieuw concept dat Brouwers Zink in de markt heeft gezet als filiaalformule in Gouda, Eindhoven, Maastricht en Maasmechelen (B). Met een compleet assortiment van dakmaterialen van topmerken zoals BMI Icopal, Bauder, Sure-Seal EPDM, Guardian en Nedzink kunnen klanten snel en met deskundig advies worden geholpen.
In de filialen wordt ook zink en plastisol op maat gemaakt met de aanvullende mogelijkheid om grotere werken of andere materialen bij Brouwers Zink te laten klaarmaken. Daarnaast is in Eindhoven een trainingslocatie ingericht voor producttrainingen.
De verwachting is dat de filiaalformule de komende jaren verder gaan groeien met nieuwe locaties en nieuwe producten, dus blijf ons volgen via social media of onze nieuwsbrief. En kom gerust eens binnenlopen in Gouda, Eindhoven, Maastricht of Maasmechelen (B) waar de koffie voor u klaarstaat.

STAND 157

KIWA BDA

Dé expert op het gebied van dak- en gevelconstructies
Er gebeurt veel in de wereld van dak- en gevelconstructies en materialen hiervoor. Fabrikanten en leveranciers moeten rekening houden met nieuwe producten en systemen, duurzaamheidseisen en nieuwe kwaliteitsnormen. Kiwa BDA is in dit complexe speelveld toonaangevend in binnen- en buitenland.
Kiwa BDA bestaat uit BDA Dakadvies, BDA Geveladvies en het laboratorium Kiwa BDA Testing. Binnen BDA Dakadvies en BDA Geveladvies werken dak- en gevelexperts, -adviseurs en -inspecteurs aan een duurzame gebouwschil. Zij ondersteunen, samen met Kiwa BDA Testing, fabrikanten met productontwikkeling en kwaliteitsverklaringen.
BDA’s Expert Centre verenigt alle disciplines binnen Kiwa BDA en beschikt hierdoor over een schat aan expertise op het gebied van dak- en gevelconstructies én het testen daarvan tegen (inter)nationale normen en standaarden.
Meer weten over Kiwa BDA? Bezoek onze stand op DAKEN & ZAKEN en check: www.kiwabda.nl

STAND 139

NEDZINK

Duurzaam en verantwoord ondernemen met NedZink
NedZink is klaar voor de toekomst. Door op een duurzame wijze het natuurlijke bouwzink te produceren, draagt de zinkproducent bij aan een maatschappelijk verantwoorde economie en toekomst. In onze onlangs geopende nieuwe duurzame fabriek in Budel-Dorplein worden hoogwaardige zinkproducten vervaardigd voor toepassingen in gevelbekleding, dakbedekking, dakgoten en hemelwaterafvoersystemen. Het productportfolio is heden ten dage rijker dan de traditionele zinkkleur die we kennen. Met name het geprepatineerde zink met organische anti-fingerprint coating levert hoogwaardige architectonische producten op, die naast duurzaam ook een lust zijn voor het oog. Benieuwd naar de verschillende NedZink producten?
Dan hopen wij u te mogen verwelkomen tijdens de vakbeurs ‘DAKEN EN ZAKEN’

STAND 103

SKYLUX DAGLICHTOPLOSSINGEN

Bij de keuze van dakramen staan kwaliteit, duurzaamheid en design bovenaan
De belangrijkste reden waarom mensen een (plat) dakraam installeren, is om extra lichtinval te creëren. Dit vergroot immers het ruimtegevoel en verhoogt de waarde van de woning. Skylux biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken. Het kiepdakraam voor hellende daken heeft een muggenhor die aan de buitenkant is geïnstalleerd. Uniek in de wereld. Insecten, stof, bladeren en zelfs regen worden zo tegengehouden. Bovendien biedt dit kwalitatieve raam nog heel wat extra voordelen; uitstekende isolatie- en akoestische waarden, mooi design, inbraakwerendheid en kindvriendelijkheid dankzij een mechanische vergrendeling. De combinatie van aluminium buitenprofielen en houten afwerking aan de binnenzijde zorgen voor een kwalitatief high end product. Het platdakraam is de ideale oplossing voor wie esthetiek en prestaties wil combineren. Skylux heeft meer dan twintig standaardafmetingen en zelfs formaten van 1 op 2 en 1 op 3 meter in het gamma. De accessoires zoals zonwering, insectengaas en ledverlichting bieden extra comfort.

STAND 159

ALL-UP

Compleet programma op de beursvloer
Tijdens de komende beurs DAKEN & ZAKEN, die gehouden wordt op 11 november, komt het Almelose All-up met haar complete programma naar Gorinchem.
De Paus easy 24 meter ladderlift van het gerenommeerde Duitse merk Paus bijvoorbeeld. Deze compacte ladderlift is zowel met een Honda benzinemotor leverbaar, alsmede met een zeer stille en milieuvriendelijke 230Volt motor. Ook toont de oostelijke specialist in liften en kranen een groot aantal noviteiten uit het productengamma van Geda en Klaas.
Andere bezienswaardigheden binnen de stand van All-up zijn onder meer de nieuwe grote aanhanger kraan van het merk Klaas. Deze K400RHX bereikt een hoogte van 36 meter, kent een hijslast van 3.000 kg en heeft een dubbele automatische uitschuifbare jib. De kraan is binnen enkele ogenblikken inzetbaar als volwaardige 2-persoons hoogwerker, met een werkhoogte van 31 meter. Met het hybride pakket is deze kraan ook uiterst stil en milieuvriendelijk.
Ook van Klaas staan er de K21-30, een budgetkraan in het aanhangersegment, een kraan die inmiddels al vele tevreden gebruikers kent, alsmede de uiterst succesvolle BE-kraan. Deze kraan verkreeg al in 2009 de Nederlandse bouwprijs en kent inmiddels vele tevreden gebruikers.
Verder komt All-up met de eenvoudig te monteren Geda liften. Het opbouwen is eenvoudig en de te bereiken hoogte is al gauw 18 meter. Voor 200 kg gewicht draait de lift haar hand niet om. Tot slot zijn er van Paus onder andere de Easy 18 meter, de kleine ladderlift met grote prestaties die leverbaar is in diverse uitvoeringen. Ook zijn er diverse beursacties met onder andere RSS dakrandbeveiliging.

STAND 152/153

ZINKUNIE

Zinkunie: méér dan zink
Op 11 november staat Zinkunie op de DAKEN & ZAKENbeurs, stand 151. Bezoekers maken tijdens deze dag kennis met het assortiment van dak- en gevelbekleding, denk aan EPDM, bitumen, POCB en VESTIS. Ook zijn er live demonstraties en staan onze adviseurs paraat voor technisch advies.

KLIK & klaar!
Uniek in de markt is de SNELKLIK-klang: een montageen expansieklang in één met een perfecte klik met de deklijsten. Hierdoor is een snelle en eenvoudige montage gegarandeerd zónder te hoeven solderen. Tijdens de beurs wordt deze unieke vondst toegelicht.

Kneepjes van het vak
Naast leverancier is Zinkunie ook opleider. Van oktober tot en met maart geven vakspecialisten zink- en EPDM cursussen op maat. Zo weet je precies hoe je zink op een juiste manier verwerkt voor dak- en gevelbekleding en wat de beste handelingen zijn voor het leggen van een EPDM-daksysteem. Aanmelden kan eenvoudig via de website: www.zinkunie.nl/cursussen.

STAND 151

ISOBOUW

De focus op innovatie en circulariteit
Tijdens DAKEN & ZAKEN toont IsoBouw twee nieuwe isolatiesystemen voor nieuwbouw- én renovatiedoeleinden. Dit zijn circulaire systemen die zich kenmerken door een hoge kwaliteit en veel verwerkingsgemak. Dat leidt tot besparing van tijd, geld en energie.
Solar renovatiepanelen Om invulling te geven aan de groeiende toepassing van PV-systemen levert IsoBouw speciaal daarop afgestemde isolerende dakpanelen. Bekend waren al de SlimFix Solar dakelementen voor de nieuwbouw. Toegevoegd zijn de SlimFix RenoTwin Solar elementen voor een waterdicht en hoog renderend PV-dak bij renovatieprojecten.
‘Dual-density’ isolatieplaat Een ware productinnovatie is de ‘dual-density’ isolatieplaat PowerTop voor het platte dak. Met een toplaag van EPS 150 is deze milieuvriendelijke isolatieplaat intensieve beloopbaarheid en bij uitstek geschikt voor PV-daken.

STAND 118

BROUWERS ZINK

Sterk in maatwerk
Brouwers Zink is ‘sterk in maatwerk’, zo is de afgelopen 35 jaar wel gebleken. Men richt zich erop om klanten zoveel mogelijk te ontzorgen en is ontstaan als werkplaats waar alles op maat wordt gemaakt. Daar is een uitstekende logistiek, met eigen transportmiddelen, aan toegevoegd waardoor de materialen door het hele land worden bezorgd.
Door de jarenlange ervaring is een ongelofelijk hoge productiviteit in de werkplaats ontstaan met bijzonder weinig afval. Zelf maken loont zich meestal niet voor een verwerker als het binnen 24 uur bij Brouwers kan worden gemaakt en bezorgd. Zink is het belangrijkste basisproduct van de maatwerk productie. Maar ook uit koper, lood, aluminium, plastisol, PVDF en staal wordt volop maatwerk gemaakt.
Om goede producten te kunnen produceren, werkt Brouwers Zink met topmerken zoals Nedzink, Rheinzink, VMZinc, KME, Uzimet, Schneider, Prefa, Vestis, Tata Steel, SSAB, Jack Muller en Renolit.

STAND 140

JVK DAKEN

Werk op hoog niveau
JVK Daken bv (Jurgen van Keulen Ambachtelijke Dakbedekkingen) is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van hellende en platte daken. Te weten in (natuur) leien daken en zink-koper-loodwerken.
Dit voor kleine, maar ook grote projecten op het gebied van restauratie, onderhoud, renovatie maar ook nieuwbouw (zoals tegenwoordig veel fels-losange-en roevendaken). JVK is ERMerkend en Komogecertificeerd en heeft vele gerenommeerde referenties op zijn conto staan (zie hun website). Het bedrijf werkt bijna door heel Nederland en België, vanuit hun filialen te Breda, Ossendrecht en Antwerpen. Zoals ze zeggen: ‘Werk op hoog niveau!

STAND 102

ANJO

Anjo introduceert: Kabeldoorvoer dubbelwandig geïsoleerd
Tijdens de beurs Daken & Zaken toont Anjo voor het eerst de serie kabeldoorvoeren met een dubbelwandig geïsoleerde uitvoering, de meest complete en innovatieve kabeldoorvoer voor op het dak! De nieuwe dubbelwandige, geïsoleerde en hersluitbare kabeldoorvoer is leverbaar in de maten 60 en 100 mm. De kabeldoorvoer heeft een fraai uiterlijk en is makkelijk te openen en te sluiten. Ideaal als achteraf kabels en/of leidingen door het dak gevoerd dienen te worden.
De bijgeleverde plakplaat is dubbelwandig geïsoleerd en dus ongevoelig voor condensvorming. Daarnaast wordt er een ‘barrière’ meegeleverd, die zowel zorgt voor een luchtdichte afsluiting als het binnendringen door ongedierte tegengaat. De plakplaat is damp- en luchtdicht aan te sluiten en is onderdaks te verlengen. De hersluitbare kap is uitgevoerd in PP, zeer sterk en UV bestendig. De plakplaat is voorzien van een vlamvertragende en vlamdovende EPS isolatie en is ook met een PVC-coating leverbaar. www.anjo.nl

STAND 101

INSCIO

Conditie daken realtime inzichtelijk maken met IoT-sensoren
Inscio levert een cloudgebaseerde service voor data-acquisitie en -analyse met IoT-sensoren. Deze geven inzicht in de conditie, het gedrag en de levensduur van daken. Voor beslissingen over onderhoud of renovaties op basis van actuele data, in plaats van aannames, modellen en kostbare periodieke inspecties. Omdat daken steeds vaker worden gebruikt als verblijfsruimte (daktuinen) en voor het opvangen en afvoeren van hemelwater (retentiedaken), wordt de conditiemonitoring belangrijker. Inscio maakt van geïsoleerde platte daken zichzelf monitorende slimme assets.

Van Wylick
Van Wylick isolerende daken in Heeswijk-Dinther gebruikt de innovatieve meetoplossing van Inscio in het Isomix-aanbod. Daarbij meten sensoren in de drie lagen van Isomix-daken of de temperatuur, het vochtgehalte en de geleiding binnen de gewenste gebruikswaarden blijven. Behalve lekkages en schades voorkomen helpen sensoren ook een oorzaak sneller te achterhalen. www.inscio.nl

STAND 106

ALUSTAR

Een wereld van kleur
Alustar is een nieuw, kleurrijk aluminium hemelwaterafvoersysteem. Het bestaat uit diverse modellen dakgoten, hemelwaterafvoerbuizen en vele toebehoren. Het complete systeem is verkrijgbaar in zeven op de natuur geïnspireerde kleuren en 206 speciale RAL-kleuren. De coating is in twee uitvoeringen beschikbaar, namelijk SX: een glad oppervlak met een zijdeglanzend uiterlijk of TX: een structuurcoating met een mat uiterlijk. Zo zijn de dakgoten en hemelwaterafvoerbuizen perfect te combineren met de kleur van kozijnen of gevelbekleding.
De producten van Alustar zijn gemaakt van aluminium: een lichtgewicht materiaal dat eenvoudig verwerkbaar is, lang meegaat en voorzien is van een coating met een hoge kleurvastheid. De onderdelen schuiven in elkaar of worden onderling verlijmd. De beugels voor de montage van de goten en buizen zijn ook voorzien van een coating. In Nederland wordt de verkoop verzorgd door Wentzel BV.

STAND 165

EUROPEAN BUILDING SUPPLY

Ontdek hoe ook jij circulair kunt ondernemen
Ondernemen op een circulaire, eigen én vernieuwende manier. Dat is wat steeds meer bedrijven willen. European Building Supply (EBS) werd in 2009 opgericht en is hier al jaren mee bezig. Ze zijn specialist in het fabriceren en leveren van duurzame en circulaire dakmaterialen. Circulair ondernemen vraagt meer van je, maar levert je uiteindelijk ook veel meer op. EBS wil iedereen inspireren om ook circulair te gaan ondernemen. Wil jij ook meer weten over productontwikkeling, recycling, fabricage, branding of patenten? Kom dan tijdens DAKEN & ZAKEN naar de stand van EBS. De specialisten van EBS denken graag met je mee hoe je duurzaam onderneemt, je eigen branding toepast en jouw ideeën goed vastlegt. De koffie staat klaar!

STAND 144

RHEINZINK

NIEUW: RHEINZINK GRANUM basalte
Maak kennis met de nieuwe oppervlaktevariant van RHEINZINK: GRANUM basalte. GRANUM basalte is antraciet zwart zink met een karakteristieke walsstructuur. De patinalaag heeft een intens zwarte kleur die zich op een natuurlijke manier gaat ontwikkelen en zo in de loop der tijd een levend karakter krijgt. Het materiaal heeft een levensduur van meer dan 75 jaar, is vrijwel onderhoudsvrij en volledig en gegarandeerd recyclebaar.
Het materiaal leent zich uitermate goed voor het bekleden daken en gevels, zoals bij een schuurwoning het geval is. GRANUM basalte geeft daarnaast een accent aan gebouwdelen, zoals de zijwangen van dakkapellen en kaders rondom kozijnen. Er is ook een volledig hemelwaterafvoersysteem beschikbaar.

STAND 145

WINCO TECHNOLOGIES

Franse specialist in niet-brandbare producten
WINCO Technologies is een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in niet-brandbare producten. Het ontwerpt en ontwikkelt unieke materialen door innovatie centraal te stellen in zijn industriële strategie. SKYTECH PRO XL is een gepatenteerde, zeer dampopende, niet-brandbare en isolerende dak en/of gevel membraan. In combinatie met klassiek isolatiemateriaal is Skytech pro XL uitstekend geschikt voor dakrenovaties (geen dakverhoging meer nodig), voor houtskelletbouw, voor Prefab en modulairbouw alsook voor industriële toepassingen. Het biedt een perfecte oplossing om zomerhittes te bestrijden. Skytech Pro XL is een circulair en duurzaam product: wordt geproduceerd uit glasvezel afval en is opnieuw 100% recycleerbaar.

A2-FIREBREATHER W1 is een gepatenteerde, niet-brandbare, zeer dampopende en reflecterende dak & gevel folie. In combinatie met klassiele isolatie materiaal tussen de kepers biedt de Firebreather de perfecte oplossing tegen zomerhittes. De folie is duurzaam en 100 % recycleerbaar.

STAND 167

DakenenZakenBeursberichten van standhouders